Zuid- Vietnam de redding begint

14 beren – 4 dagen – 2000km

Op dinsdag 29 november 2011, redde ons Vietnam team 14 beren uit een beer boerderij in de provincie Bihn Duong in het zuiden van Vietnam, het was een vierdaagse lange reis terug naar ons opvangcentrum in Tam Dao, de reis was 2000 km.

Dit was een spannende en unieke redding voor Animals Asia, waar de eigenaar van de beren, de heer Nguyen Ngoc Tien, contact met ons op nam en vrijwillig zijn beren aan Animals Asia over wilde dragen. De heer Nguyen had gelezen over Animals Asia en ons werk gezien op tv. Met een verontrustend geweten over zijn betrokkenheid in de wrede beren gal industrie maakte hij de beslissing om de ellende voor 14 van zijn beren, die al minstens acht jaar op boerderij gevangen zaten, te eindigen.

Een paar weken voor de redding ontmoette Tuan Bendixsen directeur van het opvangcentrum in Tam Dao de heer Nguyen, om samen met de lokale Binh Duong Forest Protection Department (FPD) staatbosbeheer de beren over te dragen aan Animals Asia.

Ontmoet de beren

Bihn Duong redding 2011

Twaalf van de veertien geredde beren zijn vrouwtjes, variërend in leeftijd van jong tot middelbare leeftijd, met overgewicht en mogelijk onvolgroeid. De beren hebben allen verschillende kwalen.
Zodra de beren aankomen op ons opvangcentrum in Tam Dao, worden zij gelijk onder verdoving behandeld. De beren hebben slechte tanden, door het tralies bijten van jaren lange opsluiting in kleine kooien. Op hun voorhoofd hebben zij wrijfplekken tot hele grote stukken afgesleten haar, van het wrijven tegen de tralies van de kooi. Ontbrekende ledenmaten meestal het gevolg van in het wild gevangen, of gestrikt in een kooi zodat ze beter het gal konden aftappen. Buik hernia van het gevolg van het aftappen van gal. Littekens opgelopen door een strop, littekens op de buik, verdikte verdroogde voetzolen van het jaren niet kunnen lopen op natuurlijk grond.

.