Wie zijn wij

Oprichting Stichting Save The Moonbears

Lees het verhaal over de oprichting van Stichting Save The Moonbears.

Op 14 december 2007 zag ik op de TV-zender Animal Planet een documentaire over de zwarte Aziatische beer, ook wel ‘moonbear’ genoemd (maanbeer). De beelden die ik toen zag waren zeer schokkend! Ik schrok hevig, want ik wist niet dat er zoiets bestond als het aftappen van gal! Ik wist echt niet wat ik zag…..! De beren lagen in kleine kooitjes, en dagelijks werd er gal uit hun lichaam afgetapt. Deze gal wordt in China gebruikt voor de traditionele geneeskunde.

Even daarna trad Jill Robinson naar voren in de documentaire, de oprichtster van de Animals Asia Foundation. De missie van Jill Robinson was: een eind te maken aan deze gruwelijke en ónnodige mishandeling van beren! Inderdaad ónnodig, want er zijn al lang vervangende ingrediënten waarmee medicijnen kunnen worden gemaakt, zónder berengal. LEES VERDER EN KLIK OP EEN FOTO