Twee welpen gered in Vietnam vlakbij de Chinese grens

 Twee jonge maanbeertjes in beslag genomen in de provincie Lau Chau in het noorden van Vietnam. De welpen werden in beslag genomen uit de handen van smokkelaars, in het district de Ban Lang Village, Phong Tho in de buurt van de Chinese grens.

De twee jonge beertjes waren waarschijnlijk verkocht aan een galbeerboederij in China. De beertjes werden in beslag genomen door de ( FPD) de Forestry Protection Department, daarna werden ze overgedragen aan Animals Asia, Vietnam.

Na een melding van de plaatselijke bevolking aan de politie konden zij de welpen redden. Deze welpen hadden een slechte start gehad als zij niet waren gered, maar gelukkig zullen de welpen deze gruwel nooit mee maken.
Het zijn waarschijnlijk twee meisjes, de een weegt 3.8 kilo en de ander 3,65 kilo

Misty en Rain

De twee berenwelpen, die op 30 April 2013 zijn gered uit handen van smokkelaars, maken het heel erg goed. De welpen hebben de namen Misty en Rain gekregen. Tijdens de redding vertelde Forest Protection Department (FPD) aan Animals Asia (AAF), dat de welpen gevonden waren in het bos, zo hadden de smokkelaars verteld. Maar niets was minder waar; de politie hield de smokkelaars aan, en het bleek dat zij de moederbeer hadden doodgeschoten en de twee kleine beertjes in een rugzak hadden meegenomen.

Er was nog een tussenpersoon die 2000 US $ dollar wilde geven voor de beertjes. Gelukkig zijn de welpjes net op tijd gered van deze gruwelijke praktijken, met dank aan de FPD. Misty en Rain wonen nu in het Vietnam-opvangcentrum.

Dankzij uw hulp hebben deze beertjes een goed leven gekregen.

Twee jongen beertjes gered uit handen van smokkelaars

Sommige foto’s vertellen meer dan een verhaal.

Dankzij de vrijwilligers en medewerkers Tuan en Chien zijn er weer twee hele mooie en nog zeer jongen galberen in Vietnam gered.

We gingen op weg naar Lai Chau om 2 galberen te redden. Iemand tipte ons hierover. Dit stadje ligt in het noorden van Vietnam, ongeveer 450 kilometer ten noordwesten van Hanoi, de grens met China is hier niet ver vandaan. De lokale politie had de dag ervoor 2 mannen op een motorfiets aangehouden, met een rieten mand achterop met daarin twee jonge galberen. De mannen werden gearresteerd en vertelden de politie dat zij de dieren hadden gekocht voor 1.500 USD (!) om ze weer door te verkopen aan een onbekende koper in een aangrenzende provincie. Het is echter zeer waarschijnlijk dat de mannen in werkelijkheid op weg waren naar een galberen-boerderij in China. Op weg dus naar een afschuwelijk leven voor deze onschuldige en nog jongen dieren…
De definitieve leeftijd van hen is nog niet bekend. Ze wegen ongeveer 12 kg en 9 kg, en zijn beiden mannelijk.

Gelukkig dat de politie direct contact heeft opgenomen met ons, nadat zij de dieren in beslag hadden genomen.