Maggie en Angus

Twee te veel” maar ook twee keer zoveel plezier!
29 april, 2009,

Er zijn nu 25 beren gered in Vietnam, inclusief onze twee laatste ondeugden, Maggie en Angus, die elk zo’n drie kilo wegen maar zich gedragen als twee grote grizzly beren! Leanne, Bec, Pernille, en Tuan en ik zelf, konden het niet laten om te grinniken van de week toen de kleine Maggie op haar wankelende achterbenen ging staan en op ons af kwam waggelen met dominante getuite lippen, en voordat ze haar evenwicht verloor viel ze als een hoopje op de grond en naar ons mepte. Al snel was ze weer vergeten waarom ze daar zat en richtte toen haar aandacht op haar broer, die ze besprong, waarna ze allebei over de vloer rolden in hun spel.

Deze nieuwste leden van de Animals Asia familie zijn absoluut kostelijk. Maggie is de meest behendige van de twee en drinkt graag haar melk uit de schaal, waarbij ze af en toe even omhoog kijkt en met een melkbaard met een blik van tevredenheid in haar ogen kijkt terwijl haar vullende maag strakker wordt. Angus , mist waarschijnlijk zijn moeder nog en kan nog niet uit een schaal drinken, hij roept duidelijk nog om de fles. We zijn blij dat ze gered zijn van een leven op de boerderij, dat had bestaan uit veel leed en een vroege dood.

Kleinste beertje ooit gered!

Taurus woog 2 kilo

Omdat hij als klein beertje van zijn moeder was gestolen, (die waarschijnlijk gedood is door stropers), had hij het heel hard nodig om de liefdevolle warmte te krijgen van een surrogaat moeder, en Belinda was meer dan gelukkig om hem haar liefde te geven! Zij legt uit; we zijn Taurus speciale aandacht blijven geven, ondanks dat hij twee nieuwe vriendjes heeft waar hij veel van houdt, ziet hij ons nog steeds als de moeder, dus we gaan ons heel langzaam wat terugtrekken. Nu is hij oud genoeg – en zeker groot genoeg om de volgende fase van zijn ontwikkeling in te gaan.

De kennismaking

Drie baby beren beginnen in Vietnam met hun integratie.

De meest recente reddingen in Vietnam brachten ons drie hele jonge beertjes ter verzorging in ons reddingscentrum – broer en zus Angus (voorheen bijgenaamd Vadar) en Maggie, en de kleinste beer tot nu toe, de ondeugende kleine Taurus.
Deze baby beren zijn een levenslange marteling op een galboerderij bespaard gebleven, maar ze kunnen nooit meer vrijgelaten worden in het wild omdat ze niet hebben geleerd voor zichzelf te zorgen en ook vanwege het gevaar dat ze weer illegaal gevangen worden genomen voor de galindustrie. Niettemin, iedereen heeft gezelschap nodig, dus met het oog op de permanente integratie van alle drie de jongen, hebben we vorige week “speel afspraakjes” opgezet om te zien hoe ze met elkaar om zouden gaan. Het verheugd ons te kunnen zeggen dat het allemaal erg goed gaat!