Sunbeertje gered in Vietnam

Overgebracht naar Animals Asia als gevolg van letsel in het gezicht.

Op 3 augustus is er een sun beer overgedragen aan onze Vietnam opvangcentrum, door de Soc Son Wildlife Rescue Centre in de buurt van Hanoi. De welp was één van de vijf welpen die in beslag zijn genomen door de Quang Ninh Forest Protection Department ongeveer drie weken geleden. Deze beertjes waren bestemd voor de illegale handel in China.

Zij zijn in beslag genomen en naar Soc Son overgebracht. De maanden april en augustus zijn wat wij noemen´ cub seizoen, waar dat wij zien dat er veel welpen in beslag worden genomen door de autoriteiten ,als gevolg van illegaal smokkelen over de grenzen van Zuidoost- Aziatische grenzen. De vijf jongen – vier maanberen en een sun beer werden goed verzorgd door het personeel van het Soc Son met hulp en expertise van onze dierenarts personeel. Echter de Sun beer die de bijnaam heeft gekregen Olive leed aan een aantal gezonheids problemen en is overgebracht naar ons voor medische verzorging.

De probleem die zij had bij aankomst was kreupelheid in haar linker voorpoot, en een geïnfecteerde wond aan de linkerkant van haar gezicht, en een probleem aan haar linkeroog, en diarre. Onze dierenarts Kirsty die samen met onze beer managers haar 24 uur verzorgen en haar behandelen voor haar verschillende kwalen. Tot nu toe reageert zij goed op de behandeling.

Oog specialisten helpen sunbeertje Olive

Olive ondergaat operatie.

De uit grootbrittanië (AHT)Animal, Health, Trust heeft onlangs een bezoek gebracht aan ons opvangcentrum in Tam Dao, Vietnam om een aantal beren met oogproblemen te onderzoeken. Onder één van de gelukkige was onze kleine Olive de kleine sunbeer die aankwam op het opvangcentrum met een waslijst van problemen.

In het begin van augustus werd olive overgedragen aan het SOC, Son Wild Life Rescue Centre, in de buurt van Hanoi. Bij aankomst bleek dat ze een kreupelende poot had en een geïnfecteerde wond aan de linkerkant van het gezicht, en een probleem bij haar linker oog. De duidelijkheid was dat het dier was mishandeld door haar of zijn ontvoerders, voor dat ze gered was door de Quang Ninh Bosbouw Protection Department ( FPD) en werd overgebracht naar het SOC, SON.

Terwijl ze goed reageerde op de behandelingen sinds haar aankomst op het opvangcentrum, bleef het linkeroog een probleem, de specialisten Claudia en David van het (AHT) onderzoeken de kleine Olive, zij bevestigen dat Olive staar aan zijn linker oog heeft en dat het dier daar moeilijk kan door zien.

Olive is waarschijnlijk toen zij nog heel klein was heel vroeg weggehaald bij haar moeder. Het team nam ook de gelegenheid om tijdens de narcose Olive nog een verder onderzoek te doen, het dier had nog meerdere verwondingen zoals aan haar schouder, gewrichten aan haar linkervoorpoot, en afgebroken hoektanden dat waarschijnlijk gedaan is door haar ontvoerders en daar door ook de besmetting aan haar snuit.