Stadsbeer gered

Vrijdag, 20 april 2012

In het hart van de stad, op slechts 15 minuten afstand van onze centrale kantoor, zat een vrouwtjes kraagbeer die op een erf op een bedrijf in een achtertuin al 13 jaar wegkwijnde. De beer die de bijnaam Song Long heeft, is door de eigenaar van het bedrijf aangeschaft toen het nog een jongen cub was. De beer werd nu overgedragen aan Animals Asia , om veiligheidsredenen.

Omdat er zoveel mensen, werknemers, kinderen en bezoekers in en uit liepen, met name kinderen besloot de eigenaar beer weg te doen. Verpleegkundige Rae leidt Song Long af met een lekkere shake, terwijl dierenarts Kristy haar een verdoving geeft.

De redding was een beetje moeilijk, omdat Song Long was in een omheinend gebied met een kleine “grot” aan de achterkant met een zeer kleine ingang. Er waren veel mensen die met vrachtwagens regelmatig bestellingen kwamen ophalen via het bedrijf.

Zij boekt goede vooruitgang ze is nu veel rustiger en is meer ontspannen, zelfs als de mensen dichter bij haar herstel kooi komen. Ze is begonnen met het eten van een paar stukjes fruit en wat hondenvoer ze houdt van eten en spelen met haar bladeren.