NIEUWE REDDINGSOPERATIE  IN VIETNAM

Woensdag 19 mei: Nghe An Provincie ligt in centraal Vietnam, in de buurt van de Laotiaanse grens en ongeveer 8 uur rijden vanaf het beren opvangcentrum in Tam Dao National Park. Animals Asia werd onlangs benaderd door de Bos Beschermings Dienst (FPD) om hen te informeren dat ze een ongechipte beer hadden gevonden op een boerderij vlakbij de stad Con Cuong en vroegen Animals Asia de zorg van deze beer op zich te nemen.

Het is niet illegaal om beren te houden in Vietnam, zolang ze niet worden gebruikt voor de handel in wilde dieren, met inbegrip van gal aftappen van hun lichaam, en alle beren die in gevangenschap worden gehouden moeten een microchip hebben.

Aangezien dit een gedwongen in beslagname was en niet een vrijwillige overgave, hebben de ambtenaren eerst contact opgenomen met de lokale overheid voor hulp, omdat twee jaar geleden Animals Asia door een menigte werd weggejaagd van een boerderij.

Zoals gebruikelijk heeft de eigenaar van de boerderij ontkend dat er ooit gal is afgenomen uit de gekooide beren op zijn bedrijf, en zei dat hij de beren alleen hield als “huisdieren” voor een vriend.