Murphy moet leren lopen in quarantaine

Hij is een van de jongste beertje die ooit door Animals Asia bevrijd is, zo jong zelfs (6-8 weken), dat hij nog moest leren lopen. Hij voelt zich al aardig thuis in het Vietnamese berenopvangcentrum, maar voordat hij zijn omgeving helemaal kan verkennen, moet hij eerst leren om zijn pootjes goed neer te zetten. Op de foto`s en een video, die een van de verzorgers gemaakt heeft, is te zien hoe onwennig en onzeker Murphy nog op zijn jonge pootjes rond waggelt. Met zijn aangeboren nieuwsgierigheid gaat Murphy op mini-avontuur, klauterend over speeltjes en snuffelend aan alles wat nieuw voor hem is.
Annemarie Weegenaar, directeur van het team Beren- en Dierenartsen van Animals Asia Vietnam: “Murphy is op deze leeftijd nog heel kwetsbaar. Hij zou nu eigenlijk door zijn moeder verzorgd moeten worden, en onder haar bescherming zijn directe omgeving moeten gaan verkennen. We proberen zoveel mogelijk met jonge beertjes bezig te zijn, maar als ze zo jong zijn als Murphy, moeten ze nog met de fles worden gevoed, en worden ze angstig en zenuwachtig als ze alleen gelaten worden.Wat Murphy is aangedaan is niet minder dan een misdaad, en terecht behandelen de autoriteiten deze zaak ook als zodanig. Hij was bestemd voor levenslange opsluiting in een galboerderij, maar gelukkig is hij hieraan ontsnapt!
Helaas zal hij nooit in het wild kunnen worden teruggeplaatst, dat is té gevaarlijk! Maar hij krijgt in ons opvangcentrum een veilig en gelukkig leven! We bieden hem activiteitenprogramma’s, grote en omheinde grasvelden, en het gezelschap van andere bevrijde beren. We zullen hem waarschijnlijk nog zo’n 30 jaar onder onze hoede moeten nemen, maar deze taak nemen we graag op ons! Het alternatief is immers ál te verschrikkelijk!”