DE GALBEREN VAN HALONG BAY MOGEN BEVRIJD WORDEN!

Een geweldig bericht: De massale internationale druk van dierenvrienden over de hele wereld heeft het gewenste resultaat gehad! Wij zijn heel blij om u te kunnen vertellen dat de galberen van Halong Bay nu eindelijk bevrijd mogen worden door onze kollega’s van Animals Asia. Maar dat is nog niet alles: de plaatselijke regeringsautoriteiten van de Vietnamese provincie Quang Ninh hebben er tevens in toegestemd de berengal-industrie van de hele provincie te beeindigen door alle overgebleven 38 beren over te laten brengen naar het Vietnamese berenreservaat van Animals Asia!

De actie is een direct resultaat van de campagne Red de Halong-Bay-beren, die meer dan 115.000 handtekeningen opbracht van dierenvrienden over de hele wereld. Daaraan deden ook beroemdheden als Judi Dench, Olivia Newton John, Stephen Fry en Ali MacGrew mee. Een brief van 12 ambassadeurs van diverse landen oefende nog eens extra druk uit op de autoriteiten.

Dit nieuws is echt een doorbraak, het is een ongelofelijk goed bericht voor de Vietnamese beren zelf en een enorm succes voor al diegenen over de hele wereld, die gevochten hebben voor de bevrijding van deze dieren uit de greep van de berengal-industrie. U heeft dit tot stand gebracht. Of, zoals Jill Robinson van Animals Asia het zelf zegt: You did it! Dit is een overwinning voor ons allemaal!

De regering van Quang Ninh heeft erin toegestemd om iedere boer die meewerkt aan het vervoer te belonen. Als tegenprestatie heeft Animals Asia op zich genomen de kosten van de redding, de huisvesting, het herstel en de verdere verzorging van de dieren, voor haar rekening te nemen. Vanaf 4 mei zullen de autoriteiten van Quang Ninh beginnen met het sluiten van overeenkomsten met de 17 galberen-boeren in de provincie, om hun toestemming voor onmiddellijk transport te garanderen. De eerste 2 beren zullen op 5 mei bevrijd worden en vervolgens worden overgebracht naar een afgelegen eiland in de Bai Tu Long Bay-archipel ten noorden van Halong Bay, het toekomstige eerste zeereservaat van Animals Asia. De overtocht van alle 38 beren in de provincie zal naar verwachting in juni voltooid zijn.

Halong Bay redding 2010

De eerste kleine groep beren die eindelijk zijn gered van de illegale gal-boerderijen, komen eindelijk aan op ons opvangcentrum. Deze vijf beren maken deel uit van een groep van 24 beren die illegaal werden gehouden op een beerboerderij. Via een undercover onderzoek kregen wij het bewijs dat bij deze beren illegaal gal werd afgetapt. Zij maken ook deel uit van een groep van 80 beren waarvan ook is ondekt dat zij illegaal worden gehouden op boerderijen rond Halong Bay, waarvoor wij onlangs campagne hebben gehouden. Vietnam directeur Tuan is al drie jaar bezig met deze campagne. En onderhandeld, met de regering, en met steun van Milieu Natuur Vietnam (ENV), Free the Bears, Wildlife at Risk (WAR) en nooit opgegeven om zeker te zijn van de vrijlating van deze beren.