Beren vrijgegeven aan Animals Asia

In beslag genomen beren die niet gechipt waren zijn vrijgegeven.

Terwijl we aan het wachten waren voor de vrijlating van 79- niet gechipte beren van een boerderij in Halong Bay, zijn er onder tussen anderen beren die onder de zelfde voorwaarden in beslag zijn  genomen. Op 31 Juli verwelkomen wij een mannetjes beer die wij de naam hebben gegeven Yen Bai.
Yen Bai was niet gechipt, ook werden er op 5 september nog twee vrouwtjes beren gered, deze waren al in 2000 in beslag genomen door de (FPD) omdat ze ook niet gechipt waren. De (FPD) heeft deze beren een tijdje verzorgd en nu overgedragen aan Animals Asia.

De beren werden gehouden in donkere schuren die bedekt waren met golfplaten.
De beren waren heel erg nerveus en heel erg vuil. Eén van de beren mist een rechter achterpoot, meestal zijn dat beren die gevangen zijn vanuit het wild. De beren waren zeer smerig, de reden was dat de beren waarschijnlijk niet rechtop konden staan om zich te verplaatsen.

Yen Bai ontmoet de bende!

Yen Bai kwam bij ons in juli 2009, na vier maanden in quarantaine te hebben gezeten, verhuist YenBai naar de volgende fase. Hij heeft nu zijn eigen berenhol in het River House.
Nadat zijn quarantaine was afgerond, besloten we hem te verhuizen naar een ruimte naast onze jonge “jeugdige delinquenten”, de groep van zeven jongen die het hele centrum druk bezighouden!

Deze groep is samengesteld uit ons eerste trio van geredde baby jongen, Mara, Mausi en Olly, die daarna gezelschap kregen van Marmite en Mischa, en later, toen zij groot genoeg waren, door Yin Yang en Irwin Junior. In het begin was Yen Bai een beetje voorzichtig en enigszins nerveus over zijn nieuwe omgeving en de nieuwe geluiden, maar was niettemin super opgewonden over zijn nieuwe hol, overal opklimmend en spelend met zijn nieuwe speelgoed.