Website beren in Azië

De hoofdwebsite is www.moonbears.nl

SPECIALE WEBSITE OVER GEREDDE GALBEREN

We hebben nu een speciale website over geredde galberen en over hoe het hen nu vergaat. Stichting Save the Moonbears hebben wij in 2008 opgericht, en sindsdien zijn er door Animals Asia zeer veel galberen gered. Natuurlijk zijn daar inmiddels een aantal beren van overleden wegens ouderdom óf doordat ze al té ver heen waren door de vaak jarenlange opsluiting, de pijnlijke galextracties en het slechte voer dat ze kregen.  De vele beren die de ellende hebben overleefd, verblijven nu in de berenopvangcentra van Animals Asia in China en Vietnam, en leiden daar een vrij en gelukkig bestaan.

Alle informatie over elke geredde beer kunnen wij niet allemaal op onze ‘hoofd’website zetten. Het wordt dan veel te vol en misschien verwarrend. Vandaar dat we daar nu een aparte website voor hebben ingericht: www.bereninazie.nl  Op deze website kunt u ook lezen dat Animals Asia, opgericht en geleid door Jill Robinson, de grondlegger en belangrijkste organisatie is inzake het redden en opvangen van galberen in Azië. Met de Vietnamese overheid heeft deze organisatie zelfs een overeenkomst getekend waarin staat dat in Vietnam de gehele galbeerhouderij vanaf 2020 verboden en afgeschaft zal zijn. Dat zal enorm veel vergen van Animals Asia om voldoende opvangruimte te creëren voor de ruim 1000 galberen die dan vrij zullen komen! Op www.bereninazie.nl verwijzen we u steeds naar de laatste berichten daarover.

Wij hopen dat deze nieuwe website ook niet te verwarrend voor u zal zijn: www.bereninazie.nl is dus van Stichting Save the Moonbears (www.moonbears.nl ).