HONDERD JAAR VAN KWELLINGEN VOORBIJ

Vorige week bevrijdde het Vietnamese team van Animals Asia in 4 dagen tijd 13 galberen. Hiermee zijn nu 6 galboerderijen in de omgeving van Halong Bay gesloten. Deze beren hadden samen ruim 100 jaren in kooien doorgebracht. Honderd jaar! Al die jaren niets dan pijn en kwellingen. Geen voedzaam eten. Geen ruimte om je zwakke ledematen uit te strekken. Geen kameraadjes om mee te spelen. Niets om op te klimmen. Niets om naar uit te kijken. Geen hoop. Deze beren hadden zelfs geen namen. Nu heten ze: Cinnamon, Angelica, Cinta, Shanti, Bao, Kujira, Gizmo, Sunny, Kane, Fluffy, Bido en Lucky. Helaas werd de redding van de 14e beer verhinderd, maar we komen terug!

De  beren werden opgehaald op 10 plaatsen in de provincie Quang Ninh, waar de autoriteiten toestemming hebben gegeven om alle 30 beren voorlopig onder te brengen op boerderijen aldaar, waarover wij het beheer voeren. We zullen de andere 17 beren zeker niet vergeten en deze eerste 13 die wij hebben kunnen redden, bevestigt voor ons het gezegde ‘eind goed, al goed’.

Ik geloof zeker dat in Vietnam, maar ook in de meeste andere landen ter wereld, de dierenvrienden nu in de meerderheid zijn en dat overal in toenemende mate betrokken mensen zoals u zich verplicht voelen om de wereld waarin ze leven te veranderen in een wereld zonder wreedheden.

De bevrijde galberen zijn ons toevertrouwd en we zullen ze met liefde en zorg omringen, iets wat anderen in het verleden duidelijk hebben nagelaten. Dit is een belofte die we willen nakomen en we hopen dat u dit streven met ons deelt. Wij zullen u voor uw betrokkenheid een warm hart toedragen. Geef alstublieft wat u kunt missen en als u dat op dit moment nog niet goed uitkomt, misschien wilt u dan overwegen om dan een maandelijkse gift aan ons over te maken.

Uw bijdrage betekent een wereld van verschil voor deze beren samen bezorgen wij hun een beter leven. Blijf ons steunen want dankzij uw steun hadden wij dit niet mogelijk kunnen maken. Hartelijk dank!